Znáte med, cibuli, máslo, lněná semínka a třeba maliny?

Chcete vědět, proč se tak hloupě ptám, když tohle zná každý?

 No... tyto (super) potraviny jsou levnější než ty cizí a hlavně "naše".

Chcete objevit vše o lokálních (super)potravinách a podpořit svoje zdraví?

Povím vám vše o českých (super)potravinách a naučím vás je jednoduše používat.

Poznejte zajímavosti a taje "našich" superpotravin:

  • V čem jsou české a slovenské superpotraviny prospěšné?
  • Jak vyměnit cukr jednoduše za med a drahou quinou za lněná semínka? Objevte mnoho dalších a jednoduchých fíglů pro zpestření jídelníčku.

Nová e-knížka od Veroniky mě prostě bavila! Není v ní, kolik kalorií smím nebo nesmím zkonzumovat, ani jaké potraviny jíst a jaké ne. Namísto toho si přečtete zajímavosti o běžných surovinách. V úvodu se Verča věnuje představení základních myšlenek čínské medicíny, která se jako nitka vine celou knihou. Vše je doplněno milými příhodami z osobního života a vzpomínkami z dětství. Když si v pošmourném večeru čtete o borůvkách nebo rybízu, hned je léto o něco blíž...

Zdeňka TejkalováLektorka

Pochopíte, jak jíst jinak za teplých dní a jinak v mrazivé zimě:

  • Budete jíst jednoduše podle ročních období.
  • Najdete, jak využít skrytý potenciál a energie potravin z našich polí, zahrad a farem.

Upřímně... je to naprostá bomba! Nikdy jsem nečetla tak čtivou knihu o potravinách! Veronika má dar sdělit informace poutavě, a tak jsem měla za dva dny přečteno. Nečekejte žádnou nudnou příručku o tom, kolik která potravina obsahuje vitamínů, ale připravte se na krásné příběhy, inspirace a zkušenosti, které Veronika za celý život nasbírala. Dokáže potravinám naslouchat a vycítit, co nám třeba rajčata chtějí sdělit a jak nám může jejich konzumace pomoci. Tato kniha by rozhodně neměla chybět v žádné kuchyni. Proč jíst potraviny, které k nám musely přeletět půlku zeměkoule, když tady v Čechách máme takové klenoty?

Martina DoubkováAutorka projektu Jóga Doma, www.martinadoubkova.cz

Objevíte víc o tom, které jídlo, kdy a také proč zahřívá nebo chladí.

  • Strava podle našich předků.
  • Strava z pohledu východních medicín, tedy i tradiční čínské medicíny (TČM).

Děkuji za e-knihu 21 příběhů. Tolik mě to zaujalo, že jsem s rodinnými přestávkami celý den četla. Veronika píše tak lehce a děj krásně plyne, že se to čte jedna báseň. Dočetla jsem k podzimu a pak dostala takovou chuť na opečené hrušky se skořicí, o kterých Veronika píše, že jsem se hned musela pustit do vaření. Ještě teď se olizuji při myšlence na tu dobrotu - hrušky na másle a skořici jsou přesně to, co mi teď v zimě povzneslo náladu a zahřálo.

Iva JančíkováEkonomka a podporovatelka regionálních potravin, www.farmyliberecka.cz

E-kniha ve stylu románu

Žádná obyčejná výživová příručka.

Alternativně i klasicky. Laicky i odborně.

Každý si najde svoje.

  • Středoevropské superpotraviny, které jednoduše vypěstujeme nebo koupíme za slušné peníze.
  • Vitamíny, minerály a zdraví prospěšné látky.
  • Lidová moudrost, ajurvéda a tradiční čínská medicína.
  • Termický vliv jídla, jin a jang v naší stravě.
  • Jak jíst v souladu s ročním obdobím.
  • Milé a laskavé povídání o zdraví prospěšných (i potenciálně zdraví škodlivých) látkách v lokálních potravinách. Žádné dogma.
  • Historie a "když jídlo mluví" pro každou superpotravinu.
  • Menu z českých luhů a hájů okořeněné selským rozumem i asijskými medicínami.
  • Česnek, med, brokolice, borůvky, sádlo, rajčata, cibule, kysané zelí, oříšky aj...
  • Původ našich superpotravin a čím nám prospívají.
  • Příběhy nejen o potravinách a jídle, ale i o životě.
  • Skryté energie a vzkazy důležité pro naši psychickou a zdravotní pohodu.

Obsah:

  • Jídlo a potraviny podle ročních období inspirované zkušenostmi našich předků i tradiční čínské medicíny
  • Alternativní pohledy na naši stravu (jin-jang, termické vlivy, čakry a vliv potravin)
  • Jaro - brokolice, řeřicha a ocet
  • Léto - rybíz, borůvky, maliny, ostružiny a rajčata
  • Pozdní léto - hrušky, ořechy, dýně a houby
  • Podzim - červená řepa, cibule, česnek a šípky
  • Zima - lněné semínko a olej, máslo, sádlo, med a zelí.

 

 

Detailní obsah k nahlédnutí:

Kdo jsem?

  • Inženýrka biochemie a potravinářské technologie.
  • Žena, kterou zajímá kvalitní jídlo a povídá si s potravinami.
  • Matka a manželka, která chce pro svoji rodinu i sama sebe zdravé jídlo bez diet a konkrétních stravovacích systémů.
  • S energií vichřice, klidnou sílou vánku a zdravým selským rozumem... takhle propojuji znalosti o potravinách s jejich povídáním.

 

 

První reakce na...

21 příběhů českých superpotravin

To, co jsem v e-knize objevila, je naprosto úchvatné a hlavně konečně ukazuje jídlo ve světle, v jakém ho ještě nikdo neukázal!

Eva PitnerováVědma, www.evapitnerova.cz

Díky této knížce si možná i vy zavzpomínáte na své dětství. Mně jednotlivé příběhy evokovaly řadu situací, které jsem v dětství prožila a příjemně jsem si zavzpomínala.

Iva JančíkováEkonomka a podporovatelka regionálních potravin, www.farmyliberecka.cz

Líbí se mi Tvůj lidský, selský rozum, přístup a něha, která v tom fakt je. Myslím, že e-kniha bude mít velký přínos pro ostatní díky celistvému pohledu.

Darina ŠindelářováAutorka e-kuchařky 21 českých supepotravin na talíři, www.darinasindelarova.cz

E-knihu získáte s bonusy za cenu 590 Kč. 

Jaké jsou bonusy k e-knize?

Za tuhle cenu...

  • ... se dva v restauraci asi najíte, ale rozhodně si k jídlu nedopřejete kvalitní dobré víno.
  • ... koupíte jednu botu. Ale co ta druhá?

Vyberte si jednu z možností:

nebo

Bonus č. 1

Exkluzivní e-kuchařka 21 českých superpotravin na talíři od Dariny Šindelářové. V současné době je k dispozici jen pro čtenáře 21 příběhů.

Autorka, Darina Šindelářová, pro vás připravila všechny superpotraviny na talíři - od polévek, přes hlavní jídla, zdravá dochucovadla až po dezerty. Základní informace o e-kuchařce naleznete zde.

S koupí e-knihy získáte dvě možnosti:

  1. zajímavou cenu e-kuchařky - 190 Kč. Odkaz ke koupi obdržíte spolu s e-knihou (varianta e-knihy s konzultací)
  2. e-kuchařku v ceně e-knihy (varianta e-knihy BEZ konzultace)

Bonus č. 2

Tipy na stravu podle čínské medicíny (TČM) pro jednotlivá roční období. S každým ročním obdobím obdržíte několik stránek nejdůležitějších tipů od Ing. Michaely Dvořáčkové, odbornice na dietetiku pěti elementů - alias stravu v souladu s TČM.

Bonus je ZDARMA v celkové hodnotě 300 Kč.


Bonus č. 3

30 minutový telefonický pokec s autorkou e-knihy o tom, jaké potraviny podpoří právě vás a proč máte rádi třeba ředkvičky a ne červenou řepu, případně proč třeba milujete colu a ne vodu s citronem. Konzultaci je možné pojmout jako celostní poradenství pro zdraví a výživu.

Bonus je ZDARMA, ale v cenové hodnotě 500 Kč.

Bonus č. 4

Konzultace a sdílení receptů a informací o potravinách (nejen českých superpotravin) se mnou, Darinou Šindelářovou a ostatními čtenáři v uzavřené facebookové skupině Máme rádi české potraviny.


Bonus č. 5

Doživotní aktualizace - hodnota nevyčíslitelná.

Vždy jednou za čas budu kontrolovat platnost uvedených odkazů a informací. V případě, že bude nutné knihu doplnit o nové informace, zašlu vám zaktualizované vydání e-knihy.

Vaše důvody, proč si superpotravinovou e-knihu pořídit:

Otázky a odpovědi:

  • 1
    Má smysl si e-knihu kupovat, když všechny informace naleznu na internetu?
    Jsem si jistá, že mnohé z informací v e-knize budou pro vás nové nebo minimálně v podobě, která vás inspiruje k experimentům se známou potravinou nebo jejím zařazením do vaší stravy. Navíc nikde jinde nenajdete UCELENÉ povídání o ČESKÝCH superpotravinách, jejich historii a obsahu zdraví prospěšných látek (včetně upozornění i na jejich rizika při konzumaci).
  • 2
    Mám doma hory tištěných knih o výživě, potřebuji ještě i nějakou elektronickou?
    Toto není klasická kniha o výživě. V e-knize naleznete kromě klasického pohledu na potraviny i ty ALTERNATIVNÍ, objevíte zajímavé příběhy i tajemství potravin, které možná věděli dřív naše praprababičky a Číňané, ale my už je pozapomněli. U klasícké knihy nemáte možnost komunikace s autorem, konzultace nebo facebookové skupiny Máme rádi české potraviny.
  • 3
    Jak získám možnost si ještě pořídit e-kuchařku?
    Poté, co obdržíte zakoupenou e-knihu, získáte i vlastní odkaz ke koupi e-kuchařky.
  • 4
    A to je jen e-kniha?
    Ne. Máte bonusy v hodnotě 1100 Kč. Získáte INSPIRACI na to, jak známé potraviny používat a užívat nejen v kuchyni a navíc ještě můžete do 30 dní POŽÁDAT O VRÁCENÍ PENĚZ bez udání důvodu.

Reference

Tato kniha je ještě mnohem lepší, vyspělejší, čtivější a dokonce vtipnější než Veroničina první e-kniha 10 klíčů k tajemství potravin, kterou mám taky. I v téhle najdete mnoho důležitých informací. Jen tady však na mě dýchla vůně mého dětství a všech ročních období. Je to způsobem jakým Veronika „vypráví“ a i tím, že popisuje potraviny, které jsou naše a vlastně spoluvytváří domov. Úplně mimochodem a s lehkostí mě „přinutila“ koupit si dnes lněné semínko a pustit se do přípravy dlouho odkládané kvašené zeleniny. I když si myslíte, že naše „superpotraviny“ znáte jako své boty, věřte mi, mají vás čím překvapit. Doporučuji všem, které zajímá, co jí a jsou zastánci českých a slovenských potravin.

Erik PalkoFyzioterapeut, www.erik-palko.cz

Na trhu jsou spousty kuchařek a teorií o výživě, ale na e-knize se mi líbí lehkost a vtip, se kterým Veronika předkládá i hodně zajímavé a komplexní informace. Já mám ráda východní filozofii, praktikuji Reiki, nahlédla jsem i na makrobiotiku a dávám Veronice plně za pravdu, že si každý musí tu svou misku naplnit sám podle sebe. Nic není dogma, jak taky píše ve své báječné knížce. Doporučuji všem, kterým není jedno, čím krmí své tělo a někdy i svoji duši.

Jana JuříčkováKonstruktérka