Víte, že existují superpotraviny pocházející z českých polí, farem a zahrad?

Chcete objevit tajemství lokálních superpotravin? Jak nám prospívají a co nám vzkazují?

Vydejte se na cestu, kde objevíte:

  • laskavé příběhy o potravinách, které i vás naladí k jídlu a milým vzpomínkám na dětství a dospívání...
  • pikantérie z českých luhů a hájů aneb, co na sebe potraviny samy prozradí...

Kdo jsem?

  • Inženýrka biochemie a potravinářské technologie.
  • Žena, kterou zajímá kvalitní jídlo a povídá si s potravinami.
  • Matka a manželka, která chce pro svoji rodinu i sama sebe zdravé jídlo bez diet a konkrétních stravovacích systémů.
  • S energií vichřice, klidnou sílou vánku a zdravým selským rozumem... takhle propojuji znalosti o potravinách s jejich povídáním.

 

 

O tom, co, kdy a jak jíst si můžete přečíst všude...

... stejně tak o tom, jaké superpotraviny (jako jsou chia, goji, quinoa) si máte ve zdravých výživách kupovat.

 

Avšak o SUPERpotravinách pocházejících z českých polí, farem, lesů a zahrad se moc nepíše!

Rozhodla jsem se to změnit!

Trošku alternativně a přitom seriózně....

... jsem pro vás připravila:

21 příběhů českých superpotravin

  • Od základů až na půdu protkaných laskavým pohledem na jídlo a potraviny.
  • Povídání o zdraví prospěšných (i potenciálně zdraví škodlivých) látkách v lokálních potravinách.
  • Historie a "když jídlo mluví" pro každou superpotravinu.
  • Menu z českých luhů a hájů okořeněné pohledy asijských medicín.
  • Česnek, med, brokolice, borůvky, sádlo, rajčata, cibule, kysané zelí, oříšky aj...

E-kniha

o lokálních superpotravinách

  • České a středoevropské superpotraviny.
  • Vitamíny, minerály a látky s vlivem na zdraví v českých potravinách.
  • Pohled tradiční čínské medicíny na středoevropské plodiny i jídlo.
  • Termický vliv jídla, jin a jang našich superpotravin.

Obsah:

  • Jídlo a potraviny podle ročních období
  • Alternativní pohledy na naši stravu (jin-jang, termické vlivy, čakry a vliv potravin)
  • Jaro - brokolice, řeřicha a ocet
  • Léto - rybíz, borůvky, maliny, ostružiny a rajčata
  • Pozdní léto - hrušky, ořechy, dýně a houby
  • Podzim - červená řepa, cibule, česnek a šípky
  • Zima - lněné semínko (a olej), máslo, sádlo, med a kvašené zelí

Detailní obsah zde.

 

 

První reakce na...

21 příběhů českých superpotravin

To, co jsem v e-knize objevila, je naprosto úchvatné a hlavně konečně ukazuje jídlo ve světle, v jakém ho ještě nikdo neukázal!

Eva PitnerováVědma, www.evapitnerova.cz

Díky této knížce si možná i vy zavzpomínáte na své dětství. Mně jednotlivé příběhy evokovaly řadu situací, které jsem v dětství prožila a příjemně jsem si zavzpomínala.

Iva JančíkováEkonomka a podporovatelka regionálních potravin, www.farmyliberecka.cz

Líbí se mi Tvůj lidský, selský rozum, přístup a něha, která v tom fakt je. Myslím, že e-kniha bude mít velký přínos pro ostatní díky celistvému pohledu.

Darina ŠindelářováAutorka e-kuchařky 21 českých supepotravin na talíři, www.darinasindelarova.cz

E-knihu získáte za 390 Kč.

Za tuhle cenu...

  • ... si sice v páru zajdete do multikina, ale už si k tomu nedáte žádné občerstvení.
  • ... se dva v restauraci asi najíte, ale rozhodně si k jídlu nedopřejete kvalitní dobré víno.
  • ... ale můžete udělat mnoho pro sebe a své blízké...

Vaše důvody, proč si superpotravinovou e-knihu pořídit:

  • 1
    Nikde nenajdete UCELENÉ povídání o ČESKÝCH superpotravinách, jejich historii a obsahu zdraví prospěšných látek (včetně upozornění i na jejich rizika při konzumaci).
  • 2
    V e-knize naleznete kromě klasického pohledu na potraviny i ty ALTERNATIVNÍ.
  • 3
    Objevíte vzkazy a TAJEMSTVÍ potravin včetně MOUDROSTI našich praprababiček a starých civilizací.
  • 4
    Získáte INSPIRACI na to, jak známé potraviny používat a užívat nejen v kuchyni.
  • 5
    Když se nedozvíte nic nového nebo vás e-kniha nezaujme, můžete do 30 dní POŽÁDAT O VRÁCENÍ PENĚZ bez udání důvodu.

Zajímavé bonusy k e-knize:

Bonus č. 1

S koupí e-knihy získáte výhodnější cenu e-kuchařky 21 českých superpotravin na talíři. Autorkou je Darina Šindelářová, která pro vás připravila všechny superpotraviny na talíři - od polévek, přes hlavní jídla, zdravá dochucovadla až po dezerty.

E-kuchařku získáte za cenu 190 Kč, vlastní odkaz pro koupi obdržíte spolu s e-knihou.

Bonus č. 2

Tipy na stravu podle čínské medicíny (TČM) v souladu s ročními obdobími. S každým ročním obdobím obdržíte nejdůležitější tipy od Ing. Michaely Dvořáčkové, odbornice na dietetiku pěti elementů, TČM.

Bonus č. 3

Konzultace a sdílení receptů a informací o potravinách (nejen českých superpotravin) se mnou, Darinou Šindelářovou a ostatními čtenáři v uzavřené facebookové skupině Máme rádi české potraviny.

Bonus č. 4

Doživotní aktualizace - hodnota nevyčíslitelná.

Vždy jednou za čas budu kontrolovat platnost uvedených odkazů a studií. V případě, že bude nutné knihu doplnit o nové informace, zašlu vám zaktualizované vydání e-booku.

Nejčastější otázky a odpovědi:

  • 1
    Má smysl si příručku kupovat, když všechny informace naleznu v současné době na internetu?
    Jsem si jistá, že mnohé z informací v e-knize budou pro vás nové nebo minimálně v podobě, která vás inspiruje k experimentům se známou potravinou nebo jejím zařazením do vaší stravy.
  • 2
    Mám doma hory tištěných knih o výživě, potřebuji ještě i nějakou elektronickou?
    Toto není klasická kniha o výživě, je o potravinách z našich luhů a hájů. Informace z ní můžete využít nejen v kuchyni, ale i do domácí přírodní lékárničky! Navíc ke klasické knize neobdržíte možnost konzultaci s oběma autorkami projektu 21 českých superpotravin.
  • 3
    Jak získám slevu na e-kuchařku?
    Poté, co obdržíte zakoupenou e-knihu, získáte i vlastní odkaz ke koupi e-kuchařky.

Přečtěte si, co o e-knize říkají první čtenáři...

Při čtení jsem měla pocit, že jsem vstoupila do místnosti plné polštářků a jemné hudby. Přestože je Veroniky e-kniha o něčem zcela jiném než je ženský prostor k rozjímání, dostalo se mi nádherného pohlazení. To, co jsem objevila, je naprosto úchvatné a hlavně konečně ukazuje jídlo ve světle, v jakém ho ještě nikdo neukázal!

Eva PitnerováVědma, www.evapitnerova.cz

Veronika má dar přetavit odborné znalosti do srozumitelného textu i pro laiky. Propojuje informace o jednotlivých potravinách s učením čínské medicíny a s moudry našich babiček. Zároveň vkládá své vlastní zážitky spojené s konkrétními potravinami. Díky této knížce si možná i vy zavzpomínáte na své dětství. Mně jednotlivé příběhy evokovaly řadu situací, které jsem v dětství prožila a příjemně jsem si zavzpomínala.

Iva JančíkováEkonomka a podporovatelka regionálních potravin, www.farmyliberecka.cz

Je to moc hezké! Opravdu poutavě píšeš. Hodně věcí jsem se dozvěděla nových a u některých informacích a tipů jsem se zase mohla pochválit, že je znám a používám :-D Líbí se mi Tvůj lidský, selský rozum, přístup a něha, která v tom fakt je. Myslím, že e-kniha bude mít velký přínos pro ostatní. Přináší takový celistvý pohled, žádné takhle to musí být a ne jinak, jak některé směry diktují.

Darina ŠindelářováAutorka e-kuchařky 21 českých supepotravin na talíři, www.darinasindelarova.cz