Jak jsem začala psát aneb témata se vždycky najdou :)

Odmalička jsem byla psavým človíčkem a dokonce se mi v mé pubertě přezdívalo spisovatelka a taky “Fíbí”. První přezdívka byla bohužel trošku výsměšná, protože má touha psát byla mými vrstevníky vnímána tak nějak jako příliš intelektuální. Naštěstí druhá přezdívka “hanlivá” nebyla. Tu vymysleli moji přátelé z jednoho ozdravného pobytu pro děti u moře a to podle postavy Phoebe v seriálu Přátelé. Prý jsem jí byla (jsem?) podobná. Dodnes si myslím, že ne a také si myslím, že potrhlá jako Phoeoe také nejsem :-)

Původní záměr byl napsat knihu

Vědomá výživa2 Nicméně už v pubertě jsem díky jedné z dalších hrdinek mnou tehdy čtených knížek, zatoužila napsat a vydat knihu. A dodneška je to můj velký sen. Jenže jak dny a měsíce plynou, tak jsem stále svůj sen nikam pořádně neposunula. A přitom témat, která mě zajímají, mám hodně. Proto jsem se rozhodla začít více psát a tvořit a postupně článek za článkem a snad i e-book za e-bookem, mě dovedou blíže ke splnění mého snu. Původně jsem si blog chtěla vytvořit na svém webu www.vedomavyziva.cz, nicméně škatulka výživy, byť vědomé, je mi malá a navíc by blog na těchto stránkách nesplňoval všechny moje představy.

Čím inspiruji a o čem budu psát?

A proto jsem se rozhodla zde psát a sdílet s Vámi vše, co mě zajímá a inspiruje a čím můžu inspirovat já Vás. Od oblastí souvisejících s potravinami a výživou až po vše související s “vyživováním”, tedy se vším, co se týká toho, jak vyživit svoje tělo, mysl, duši a pocit štěstí a spokojenosti. Naučila jsem se přes různé životní okolnosti a situace být šťastná a vím, že, co vkládáme do úst i své mysli, tvoří hlavní část našeho pocitu štěstí.

Potraviny skrývají mnohá tajemství – od dobrých po ta špatná

U potravin bych ráda zjednodušila ostatním orientaci v “názvosloví” rozmanitých složek potravin i pochopení a porozumění etiket včetně problematiky “éček” čili aditiv. Navíc mě často trápí, když slyším a vidím, jak lidé si kupují mnohé potraviny v představě, že dělají něco pro zdraví, a ono to tak není. 10936374_732193236865777_1193518371_o

Téma výživy malých dětí je mi také blízké svojí osobní zkušeností a když slyším, jak mnoho rodičů (v dobré víře) krmí děti “zdravými” dětskými potravinami, tak mám chuť si občas rvát vlasy. Navíc často všichni slyšíme a sdílíme poplašné zprávy o potravinách, ale většina si neumí z těchto zpráv “vyzobat” to pravdivé a důležité pro něj osobně.

 Jak se neztratit na cestě životem a získat sílu jít dál

A nejen na svých zkušenostech a životním příběhu bych Vám ráda ukázala, že existuje mnoho způsobů a cest, jak si postupně zlepšit zdraví i psychickou pohodu. A tak, přestože nás všechny potkává mnoho těžkých situací, vždy se dá najít cesta směrem nahoru. Navíc pocit štěstí a spokojenost ve svém těle zase tolik nesouvisí s konkrétní životní situací jako s tím, jak sami se sebou umíme pracovat a jak umíme zpracovat ty těžkosti, které nás každého potkávají.

Veronika Hanzlíková
Jsem mladá žena, ale zažila jsem ve svém životě už mnoho bolesti. Po stránce fyzické i psychické. To mě dovedlo k tomu, že pomáhám ostatním nejen v oblasti výživy a toho, co jíst, ale i v oblasti zdravotní prevence. Důležitou kapitolou mé práce je podpora ostatních, kteří mají zažívací obtíže. Především střevním záněty. Učím nás všechny, včetně sama sebe, jak žít a jíst kvalitně v nejrůznějších obdobích života. Jsem autorkou dvou elektronických knih: - 10 klíčů k tajemství potravin>> - 21 příběhů českých superpotravin>> Pro čtenáře z řad osob se střevními záněty jsem připravila příručku a videokurz: - Ulcerózní kolitida a Crohnova choroba - jak žít a jíst kvalitně>> Věnuji se také celostnímu poradenství pro zdravotní prevenci a výživu. Více o mně si přečtěte zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *