E-knihy o výživě a potravinách
Jak poznám kvalitní potraviny?
Jaký je rozdíl mezi bio a nebio?
Co obsahuje vyvážené a dobré jídlo?
Tohle jsou otázky, které si už nejspíš každý z nás někdy položil. A nejen tyto.
Víme, že kvalitní a zdravé potraviny a jídlo jsou nesmírně důležité pro naše zdraví a naši celkovou kondici.
Jenže podrobnější informace se často skrývají v suchopárném povídání či textech, které málokoho baví poslouchat nebo číst (ať už se jedná o výživu, jídelníčky nebo třeba pojmy, jako jsou aditiva, omega mastné kyseliny, minerály apod.).
Proto jsem téma kvalitních potravin a opravdu vyživujícího jídla uchopila trochu jinak.
I díky tomu mi čtenáři píšou, že moje knížky o výživě, kvalitě potravin a jídla:
je baví,
jsou čtivé
a srozumitelně napsané.
Ponořte se i vy do řádků, kde najdete nejen podstatné informace o všech těch éčkách, tucích a zdravé stravě, ale také povídání o vánočkách i sladkostech v podobě krátkých příběhů a laskavého sdílení osobních zkušeností.
Jakožto vystudovaná potravinářská technoložka a biochemička jsem pro vás napsala už tři knihy o výživě.
Tištěnou s názvem Příběhy českých superpotravin aneb když jídlo mluví najdete tady.
Kniha je také k dispozici v elektronické podobě a můžete si ji při objednávce přidat k balíčku e-knih.
Další dvě knihy jsou elektronické a jsou k dispozici v jednom balíčku, protože se skvěle doplňují.
V e-knihách najdete hodně o:
aditivech alias éčcích
o jejich přírodních i syntetických verzích a jestli tedy škodí nebo ne
nasycených tucích a mastných kyselinách
některé z nich fungují v těle protizánětlivě a jiné naopak zánět v těle podporují
(staro)nových potravinách
jako je pohanka, rakytník, bulgur a další.
Díky těmto dvěma e-knihám:
pochopíte, co je to kvalitní jídlo
z čeho můžete vařit i jaké jídlo si dát v restauraci
jak si správně vybrat chutné a přitom zdravé a kvalitní potraviny
získáte informace a tipy, které snadno použijete při nákupech i přímo ve své kuchyni
E-knihy nejsou o poučkách, zákazech ani příkazech ve stravě, stejně jako o jídelníčcích, kaloriích a dietách.
Zjistěte, které potraviny můžete bez obav jíst, a kterým se obloukem vyhnout!
E-kniha 5 rad, jak chytře nakupovat a jíst
Kratší e-kniha (40 stran A4) o tom, jak se vyznat v potravinách.
Základní přehled s pohádkou o tom, jak vitamín C k ošklivému názvu E300 přišel, nebo o tom, že sádlo je machr a proč je škoda ho posílat do věčných lovišť.
V hodnotě 190 Kč.
E-kniha 10 klíčů k tajemství potravin
Podrobnější e-kniha (104 stran A4), která je rozdělená na dvě části.
V první části najdete jednoduše a jasně vysvětlené základy i podstatné informace o:
vodě a její kvalitě (jestli vodu filtrovat a zda tedy raději pít filtrovanou, z PET lahví nebo kohoutkovou)
masu, mléčných výrobcích, luštěninách a zdrojích bílkovin
cukrech, škrobech i vláknině
tucích, margarínech a olejích aneb jaké a jak je používat ve své kuchyni
stravě podle ročních období a jak jíst zdravě a smysluplně i bez nejrůznějších diet
Ve druhé části se seznámíte s podrobnostmi k tématům jako jsou aditiva, GMO a dokonce i více o prospěšných či naopak zdraví škodlivých plísních a mikroorganismech. Dozvíte se informace o zajímavých a ne úplně obvyklých potravinách jako je třeba quinoa, seitan nebo tofu.
Osobně oceňuji Veroničin přehled, ale i nadhled a nevtíravý styl podání, který nikomu nic nevnucuje, a přesto jasně vyjadřuje její vlastní postoj. Veronika čerpá ze své bohaté životní zkušenosti, která jasně určila její směřování v oblasti „vědomé výživy“.
K e-knihám dostanete tyto 3 bonusy:
Tabulky aditiv
soupis všech potenciálně nebo prokázaně zdraví škodlivých aditiv
Pracovní sešit
přehled nejdůležitějších a praktických informací do vlastní kuchyně
Receptář Vědomé výživy
soubor receptů pro vaši inspiraci a zdravé stravování
Mohlo by vás zajímat
Ano, má. Nabízím vám totiž ucelený pohled opravdu od základů – čím sladit, co jsou polysacharidy, jaké tuky a oleje používat, co jsou mastné kyseliny a proč ovlivňují pro(ti)zánětlivý stav organismu. Zároveň se dozvíte vše o GMO, bakteriích a plísních v potravinách (kdy nám prospívají a kdy škodí). To jsou znalosti a informace, které v takto celistvé a hlavně čtivé podobě jen tak nenajdete.
Výhodou elektronické je, že jedním proklikem snadno najdete původní zdroj mé inspirace a informací. Takže si úsudek uděláte sami, navíc můžete objevit další zajímavosti a nemusíte běhat po knihovnách nebo hledat a kupovat další knihy.
Tyto knihy nejsou o výživových směrech, ale o tom, co jíme, z pohledu kvality a našeho zdraví. Současně jsou tak akorát jednoduché i odborné, aby pokryly vše o jídle i souvisejících tématech.
Při psaní jsem objevila mnohé zajímavosti, kterými jsem e-knihy okořenila. Především 10 klíčů k tajemství potravin – například, že rostlinka stévie se kdysi používala jako antikoncepce, nebo že existuje zombie máslo.
Ano, je to možné. Pokud chcete platit v eurech, napište mi na e-mail info@veronikahanzlikova.cz a domluvíme se.
Máte dotaz? Něco nefunguje nebo vám není jasné? Napište mi na info@veronikahanzlikova.cz.
Jsem tu pro vás.