Jedinečná kniha na našem trhu
Příběhy českých superpotravin
Knížky posílám přes ČP nebo Zásilkovnu, v Praze, Dukovanech a ve Strakonicích možný osobní odběr.
Jak je to s těmi superpotravinami
Možná si taky rádi dáte goji nebo jiné cizokrajné potraviny. Ale přesto si říkáte...
Proč jsou chia, goji, quiona a avokádo vyzdvihované jako superpotraviny, když i u nás máme skvělé potraviny? Často možná i lepší a zdravější než ty, které přeletěly přes půlku zeměkoule.
I u nás najdete poklady v podobě českých a slovenských superpotravin.
Poklady, které si vypěstujete na zahrádce, zajdete si pro ně do lesa nebo si je jednoduše koupíte v supermarketu. A ještě si z nich snadno uvaříte báječná jídla nebo připravíte přírodní pomocníky pro zdraví.
Knížka Příběhy českých superpotravin vás čtivě a se selským rozumem provede poklady v podobě našich místních potravin a přidá vám k tomu i jednoduché tipy a recepty do kuchyně a domácí přírodní lékárničky
- Příběhy, které vás vrátí do dětství a na prázdniny u babičky nebo na venkově.
- Informace o prospěšných vitamínech, minerálech a látkách
- Zajímavosti z lidové moudrosti a lidového léčitelství.
- Recepty a tipy do kuchyně.
- Stravovací tipy podle ročních období.
Knížka není o žádném konkrétním výživovém směru. Nekáže o tom, jak jíst, ale předkládá informace tak, že si sami řeknete: „Aha, to zní dobře. To vyzkouším.“ nebo „Tohle by se mohlo hodit mojí mamce. To jí řeknu.“
Ukáže vám, že k tomu, abyste jedli rozumně a zdravě, nemusíte dodržovat žádnou trendy dietu nebo výživový směr. Ukáže vám moudrost, se kterou jedli dřív naše praprababičky a která nás může inspirovat i v současné hektické době.
Proč jíst ve velkém potraviny, které přeletěly přes půlku zeměkoule,
když máme i u nás hotové poklady?
Bez extrémů a se zdravým rozumem.
O autorce
Napsala jsem pro vás svěží a milé příběhy o potravinách, jídle a životě.
- Mám sice vystudovanou biochemii a potravinářství, a jsem výživová poradkyně akreditovaná MŠMT, ale dokážu vám ty informace podat tak, abyste tomu rozuměli.
- Víc než o živinách, vitamínech a minerálech, píšu o lidové moudrosti a medicíně, která umí podpořit naše zdraví za pomoci obyčejných a lokálních potravin.
- V knize vám ukážu, jak můžete jednoduše a snadno jíst s rozumem a bez zbytečných stravovacích omezení.

Kniha Příběhy českých superpotravin
Kniha Příběhy českých superpotravin
za cenu
490 Kč / 19 eur tištěná kniha
390 Kč / 16 eur e-kniha
+ výhodnější cena online výživové konzultace
(možný dárkový poukaz)

Co v knize najdete?
- Třeba brokolici, dýně, borůvky, rajčata, houby a slaďoučké hrušky. A mnoho dalších superpotravin.
- Recepty na rakytníkový přeliv, chřestovou polévku, kysané zelí se syrovátkou, rajskou omáčku, vývar, lososa s lněnými a konopnými semínky, medové kuličky, dýňový cheesecake ... a dalších téměř padesát receptů.
- Příběhy a taky jeden o tom, jak jsem si kvůli fotbalu a vlašským ořechům rozbila nos nebo ... .
- Recepty a tipy do kuchyně.




Kniha má 2 části:
První část
Popisuje celkový pohled na stravu podle ročních období a jak jíst zdravě a smysluplně i bez nejrůznějších diet a moderních trendů. Taky vám ukáže, jak a proč se inspirovat v naší stravě i principy tradiční čínské medicíny nebo ajurvédy.
Ze všech pohledů jsem v této části vytáhla to nejlepší pro nás a naše české prostředí.
Druhá část
- 25 nejlepších českých a slovenských superpotravin,
- informace, jaké živiny, vitamíny a minerály v dané superpotravině najdete,
- jak nám konkrétní superpotravina může pomoci, ale na co si u nich dát i pozor,
- inspiraci a recepty, jak zařadit právě tuhle superpotravinu do svého jídelníčku,
- a také…
Každá superpotravina má navíc u sebe povídání "KDYŽ JÍDLO MLUVÍ".
Co je "KDYŽ JÍDLO MLUVÍ"?
- Neobvyklé až alternativní pohledy na potraviny, které vám pomůžou pochopit, proč některou potravinu máte rádi a jiná vám nevoní.
- Informace, jak na nás působí barvy jídla i způsob, jak a kde plodiny rostou.
Prostě vliv potravin na naše tělesné i emoční rozpoložení podaný tak, jak ho ještě neznáte.
Energie jídla a potravin prostě není jen o živinách a kaloriích, ale i o jiných energiích, než těch, které spočítáme na kalkulačce.
Jak to v knížce vypadá
Kniha Příběhy českých superpotravin v číslech:
- 4 kapitoly o vědomé výživě a laskavém stravování bez extrémů.
- 5 kapitol o vhodné stravě v průběhu celého roku.
- 25 českých a slovenských superpotravin a jejich příběhů.
- Více než 50 receptů nebo tipů do kuchyně i domácí lékárničky
- Inspirace stravou podle 5 elementů
Dárky ke knížce navíc:
- Vstup do facebookové skupiny Máme rádi české potraviny pro všechny, co si knihu pořídili nebo ji dostali jako dárek. Ve skupině je možné se ptát na otázky kolem výživy a potravin, inspirovat se vzájemně recepty apod.
- Dárek v podobě 500 kreditů na tvořivé, seberozvojové nebo byznysové videokurzy na Kurzyproradost.cz. Všechny kurzy mají část zdarma a část placenou, při koupi placené části některého z videokurzů budete mít částku o 500 Kč nižší. Konkrétní postup, jak kredity uplatnit najdete přímo v knížce.
Co říkají čtenáři
Veronika dokáže potravinám naslouchat a vycítit, co nám třeba rajčata chtějí sdělit a jak nám může jejich konzumace pomoci. Tato kniha by rozhodně neměla chybět v žádné kuchyni.
Žiadna nuda, žiadne dlhé čítanie, aby ste sa dopracovali k nejakej informácii.
Obrázky a krátke odseky kde každý prináša zaujímavú informáciu o potravine z rôznych uhlov pohľadu. Či od našich babičiek, či zo súčasnosti, z pohľadu medicíny a aj čínskej medicíny. Knihu nie je potrebné čítať po poradí. Ja si ju len listujem a čo ma zaujme si prečítam. Určite by ju mal vlastniť každý, komu záleží na tom, čo jeme.

Vaše otázky a odpovědi
(pro zobrazení odpovědi klikněte na otázku, která vás zajímá)
Do 7 pracovních dní po obdržení platby. Pokud bude potřeba zaslání knihy urychlit, je možné se individuálně domluvit po obdržení faktury za knihu. Při objednávce do 16.12. (včetně) knihu pošlu tak, aby dorazila do Vánoc.
Není. Je připravená tak, že si ji můžete pro začátek jen prolistovat a udělat si představu, jak ji použijete v průběhu celého roku. Třeba tak, že si přečtete úvod a nalistujete konkrétní potraviny nebo recepty, které vás zajímají. Za pár týdnů si ji pak otevřete pro konkrétní roční období a inspirujete se recepty a kapitolou o té části roku a nejlepší stravě v tomto období.
Toto není klasická kniha o výživě. V knížce naleznete kromě klasického pohledu na potraviny i ty alternativní, objevíte zajímavé příběhy a souvislosti, které vás zaujmou nebo třeba pobaví. Není o žádném konkrétním výživovém směru. Ani nekáže o tom, jak jíst, ale předkládá informace, ze kterých si sami pro sebe vyberete to nejlepší.
Ano, je možné. Objednávkový formulář na eurové platby najdete na objednávkové stránce spolu s běžnou platbou v CZK. Na Slovensko ji posílám do Zásilkoven. Do jiných evropských zemí mě prosím kontaktujte individuálně.
Odkazy byly taky zajímavé, něco jsem už znala, ale ráda jsem si osvěžila paměť. Některé odborné věci jsem si doplnila a srovnala, děkuji.
Mile mě překvapil Váš odkaz na "spinování" vody.
10 klíčů bych klidně doporučila všem. Laikovi ukáže potraviny z jiného úhlu a lidé jako já si v ní určitě najdou zajímavosti a hlubší souvislosti.

Byl jsem ale víc než jen velmi mile překvapen. I když je plná informací podložených moderními výzkumy, vůbec neodporuje prastaré moudrosti čínské medicíny. Naopak je napsaná fundovaně s důrazem na zdravý selský rozum.
Mnohému jsem se přiučil a vím, že jsem ji nečetl naposledy. Totéž doporučuji každému, kdo se chce stravovat správně a ne jen módně.
Veronika píše tak lehce a děj krásně plyne, že se to čte jedna báseň.
Dočetla jsem k podzimu a pak dostala takovou chuť na opečené hrušky se skořicí, o kterých Veronika píše, že jsem se hned musela pustit do vaření.
Ještě teď se olizuji při myšlence na tu dobrotu - hrušky na másle a skořici jsou přesně to, co mi teď v zimě povzneslo náladu a zahřálo.
Více recenzí na knihu najdete zde.
