Jedinečná kniha na našem trhu

PŘÍBĚHY ČESKÝCH SUPERPOTRAVIN

Taky vám přijde zbytečné se ládovat cizokrajnými goji, chia, quinoa aj. jen proto, že jsou to prý superpotraviny? Možná vám přijdou drahé nebo si jednoduše říkáte ...

Proč tolik humbuku kvůli goji a spol., když i u nás máme podobně skvělé potraviny?

Jsou exotické potraviny vůbec lepší a zdravější než ty naše české nebo slovenské?

 


I u nás najdete poklady, které je na 100 % a levněji nahradí.

Poklady, které si vypěstujete na zahrádce nebo si je jednoduše koupíte v supermarketu. A ještě si z nich snadno uvaříte báječná jídla nebo připravíte přírodní pomocníky pro zdraví.

Knížka Příběhy českých superpotravin vás čtivě a se selským rozumem provede poklady v podobě našich místních potravin a přidá vám k tomu i jednoduché tipy a recepty do kuchyně a domácí přírodní lékárničky.


  • Příběhy, které vás vrátí do dětství a na prázdniny u babičky nebo na venkově.
  • Informace o prospěšných vitamínech, minerálech a látkách.
  • Zajímavosti z lidové moudrosti a lidového léčitelství.
  • Recepty a tipy do kuchyně.
  • Stravovací tipy podle ročních období.

Po přečtení si rozhodně nebudete muset odepřít ani ty voňavé a křupavé rohlíčky, které vaše děti tolik milují. Nebo ten výborný koláč, co si vozíte od babičky....

V knížce totiž nenajdete žádné zákazy. Ani vás v ní nenutím jíst bez lepku, bez cukru. Knížka je naopak napsaná...

Zábavně a mile, protože se při čtení zasmějete, nebo se vrátíte do dětství k vůni babiččiných buchet a kakaa od maminky.

Čtivě tak, že informace a tipy z knížky si snadno zapamatujete.

Recepty z knížky navíc budete používat nejen ve svojí kuchyni, ale i jako základ svojí domácí přírodní lékárničky.

Autorka knihy

Jsem Veronika.

Napsala jsem pro vás svěží a milé příběhy o potravinách, jídle a životě.

  • Mám sice vystudovanou biochemii a potravinářství, a jsem výživová poradkyně akreditovaná MŠMT, ale dokážu vám ty informace podat tak, abyste tomu rozuměli.
  • Víc než o živinách, vitamínech a minerálech, píšu o lidové moudrosti a medicíně, která umí podpořit naše zdraví za pomoci obyčejných a lokálních potravin.
  • V knize vám ukážu, jak můžete jednoduše a snadno jíst s rozumem a bez zbytečných stravovacích omezení.

Knížka není o žádném konkrétním výživovém směru. Nekáže o tom, jak jíst, ale předkládá informace tak, že si sami řeknete: "Aha, to zní dobře. To vyzkouším." nebo "Tohle by se mohlo hodit mojí mamce. To jí řeknu."

Ukáže vám, že k tomu, abyste jedli rozumně a zdravě, nemusíte dodržovat žádnou trendy dietu nebo výživový směr. Ukáže vám moudrost, se kterou jedli dřív naše praprababičky a která nás může inspirovat i v současné hektické době. Bez extrémů a se zdravým rozumem.

Proč jíst potraviny, které přeletěly přes půlku zeměkoule,
když máme i u nás hotové poklady?

  • Žijeme ve střední Evropě a máme tu spoustu skvělých potravin, které jsou rozhodně superpotravinami.
  • Je škoda utrácet za drahé a cizokrajné superpotraviny, když levněji a jednoduše můžeme použít ty naše, a vařit z nich skvělá jídla pro sebe, své děti a blízké.
  • Z mnoha našich superpotravin si navíc připravíme i skvělé přírodní prostředky na podporu zdraví.

Příběhy českých superpotravin, kniha nejen s recepty,
je právě teď v předprodeji.

Za 490 Kč / 17 EUR

Kniha se připravuje k tisku, vyjde v září 2019.

Co v knize najdete?

  • Třeba brokolici, dýně, borůvky, rajčata, houby a slaďoučké hrušky. A mnoho dalších superpotravin.
  • Recepty na puding s rakytníkovým přelivem, česnekovou pastu, šípkový ocet, tatarák z červené řepy, ale i pečenou kachnu s kysaným zelím.
  • Příběhy a taky jeden o tom, jak jsem si kvůli fotbalu a vlašským ořechům rozbila nos nebo...
  • .... proč bůček, slivovice a uzené mohou být také superpotraviny.

Kniha má 2 části:

První část

Popisuje celkový pohled na stravu podle ročních období a jak jíst zdravě a smysluplně i bez nejrůznějších diet a moderních trendů. Taky vám ukáže, jak a proč se inspirovat v naší stravě i principy tradiční čínské medicíny nebo ajurvédy. 

Ze všech pohledů jsem v této části vytáhla to nejlepší pro nás a naše české prostředí.

V druhé části najdete:

  • 25 nejlepších českých a slovenských superpotravin,
  • informace, jaké živiny, vitamíny a minerály v dané superpotravině najdete,
  • jak nám konkrétní superpotravina může pomoci, ale na co si u nich dát i pozor,
  • inspiraci a recepty, jak zařadit právě tuhle superpotravinu do svého jídelníčku,
  • a také...

... každá superpotravina má navíc u sebe povídání
"KDYŽ JÍDLO MLUVÍ". 

Co je "KDYŽ JÍDLO MLUVÍ"?

  • neobvyklé až alternativní pohledy na potraviny, které vám pomůžou pochopit, proč některou potravinu máte rádi a jiná vám nevoní.
  • informace, jak na nás působí barvy jídla i způsob, jak a kde plodiny rostou.

Prostě vliv potravin na naše tělesné i emoční rozpoložení podaný tak, jak ho ještě neznáte.

Energie jídla a potravin prostě není jen o živinách a kaloriích, ale i o jiných energiích, než těch, které spočítáme na kalkulačce.

Kniha Příběhy českých superpotravin v číslech:

  • 4 kapitoly o vědomé výživě a laskavém stravování bez extrémů.
  • 5 kapitol o vhodné stravě v průběhu celého roku
  • 25 českých a slovenských superpotravin a jejich příběhů
  • Více než 50 receptů nebo tipů do kuchyně i domácí lékárničky.

Vaše otázky a odpovědi

(pro zobrazení odpovědi klikněte na otázku, která vás zajímá)

Kdy budu mít knížku v ruce?

Pokud vše půjde podle plánu, tak nejpozději na konci září 2019 si budete moc ke knížce přivonět, prolistovat ji a začíst se.

Mám rozečtenou spoustu knížek. Je nutné tuhle knížku číst od začátku do konce?

Není. Je připravená tak, že si ji můžete pro začátek jen prolistovat a udělat si představu, jak ji použijete v průběhu celého roku. Třeba tak, že si přečtete úvod a nalistujete konkrétní potraviny nebo recepty, které vás zajímají. Za pár týdnů si ji pak otevřete pro konkrétní roční období a inspirujete se recepty a kapitolou o té části roku a nejlepší stravě v tomto období.

O výživě už něco vím a už mám o ní i docela dost knížek. V čem se tahle knížka teda tak liší?

Toto není klasická kniha o výživě. V knížce naleznete kromě klasického pohledu na potraviny i ty alternativní, objevíte zajímavé příběhy a souvislosti, které vás zaujmou nebo třeba pobaví. Není o žádném konkrétním výživovém směru. Ani nekáže o tom, jak jíst, ale předkládá informace, ze kterých si sami pro sebe vyberete to nejlepší.

Je možné si knížku koupit za eura?

Ano, je možné. Objednávkový formulář na eurové platby najdete na objednávkové stránce spolu s běžnou platbou v CZK. Na Slovensko ji posílám do Zásilkoven. Do jiných evropských zemí mě prosím kontaktujte individuálně.

Co říkají první čtenáři rukopisu...

Upřímně... je to naprostá bomba! Nikdy jsem nečetla tak čtivou knihu o potravinách! Veronika má dar sdělit informace poutavě, a tak jsem měla za dva dny přečteno. Nečekejte žádnou nudnou příručku o tom, kolik která potravina obsahuje vitamínů, ale připravte se na krásné příběhy, inspirace a zkušenosti, které Veronika za celý život nasbírala.

Veronika dokáže potravinám naslouchat a vycítit, co nám třeba rajčata chtějí sdělit a jak nám může jejich konzumace pomoci. Tato kniha by rozhodně neměla chybět v žádné kuchyni.

Martina DoubkováAutorka projektu Jóga Doma, www.martinadoubkova.cz

Děkuji za knížku. Tolik mě to zaujalo, že jsem s rodinnými přestávkami celý den četla. Veronika píše tak lehce a děj krásně plyne, že se to čte jedna báseň.

Dočetla jsem k podzimu a pak dostala takovou chuť na opečené hrušky se skořicí, o kterých Veronika píše, že jsem se hned musela pustit do vaření. Ještě teď se olizuji při myšlence na tu dobrotu - hrušky na másle a skořici jsou přesně to, co mi teď v zimě povzneslo náladu a zahřálo.

Iva JančíkováEkonomka a podporovatelka regionálních potravin, www.farmyliberecka.cz

Dýchla na mě vůně mého dětství a všech ročních období. Je to způsobem jakým Veronika „vypráví“ a i tím, že popisuje potraviny, které jsou naše a vlastně spoluvytváří domov.

Úplně mimochodem a s lehkostí mě „přinutila“ koupit si dnes lněné semínko a pustit se do přípravy dlouho odkládané kvašené zeleniny. I když si myslíte, že naše „superpotraviny“ znáte jako své boty, věřte mi, mají vás čím překvapit. Doporučuji všem, které zajímá, co jí a jsou zastánci českých a slovenských potravin.

Erik PalkoFyzioterapeut, www.erik-palko.cz

Na trhu jsou spousty kuchařek a teorií o výživě, ale na knize se mi líbí lehkost a vtip, se kterým Veronika předkládá i hodně zajímavé a komplexní informace. Já mám ráda východní filozofii, praktikuji Reiki, nahlédla jsem i na makrobiotiku a dávám Veronice plně za pravdu, že si každý musí tu svou misku naplnit sám podle sebe. Nic není dogma, jak taky píše ve své báječné knížce.

Doporučuji všem, kterým není jedno, čím krmí své tělo a někdy i svoji duši.

Jana Juříčková Konstruktérka

Máte dotaz? Něco vám není jasné? Napište mi na info@veronikahanzlikova.cz. Jsem tu pro vás.