E-knihy o výživě a potravinách

zelenina

Jak poznám kvalitní potraviny?

Jaký je rozdíl mezi bio a nebio?

Co obsahuje vyvážené a dobré jídlo?

Tohle jsou otázky, které si už nejspíš každý z nás někdy položil. A nejen tyto. 

Víme, že kvalitní a zdravé potraviny a jídlo jsou nesmírně důležité pro naše zdraví a naši celkovou kondici.

Jenže podrobnější informace se často skrývají v suchopárném povídání či textech, které málokoho baví poslouchat nebo číst (ať už se jedná o výživu, jídelníčky nebo třeba pojmy, jako jsou aditiva, omega mastné kyseliny, minerály apod.).

Proto jsem téma kvalitních potravin a opravdu vyživujícího jídla uchopila trochu jinak.

I díky tomu mi čtenáři píšou, že moje knížky o výživě, kvalitě potravin a jídla:

je baví,

jsou čtivé

a srozumitelně napsané.

E-book je opravdu skvělý a moje babička je totálně nadšená. Vytiskla jsem jí ho a babička nám tu teď z něj sepisuje poučky na kartičky vystříhané z krabičky od čajů (to je taková její specialita) a taky to předčítá svým kamarádkám do telefonu.
Jitka Černovská
korektorka
Děkuji za super e-knížku 5 rad, jak chytře nakupovat a jíst. Hezky psané a srozumitelné. Potvrdila mi můj vlastní úsudek a pohled na potraviny.
Zdeněk Turek
kuchař
V e-knize jsem našla téměř vše, co jsem potřebovala. Překvapilo mě, že nevím všechno. Například o tucích jsem toho moc nevěděla a jsem moc ráda, že už jim konečně rozumím. Díky e-knize teď nakupuju jinak a čtu si složení potravin. Kvůli tomu taky půlku věcí nekoupím. :-)
Pavlína Kovářová
zdravotní sestra

Ponořte se i vy do řádků, kde najdete nejen podstatné informace o všech těch éčkách, tucích a zdravé stravě, ale také povídání o vánočkách i sladkostech v podobě krátkých příběhů a laskavého sdílení osobních zkušeností

Jakožto vystudovaná potravinářská technoložka a biochemička jsem pro vás napsala už tři knihy o výživě.

Tištěnou s názvem Příběhy českých superpotravin aneb když jídlo mluví najdete tady.

Kniha je také k dispozici v elektronické podobě a můžete si ji při objednávce přidat k balíčku e-knih.

Další dvě knihy jsou elektronické a jsou k dispozici v jednom balíčku, protože se skvěle doplňují.

E-book 5 rad jak chytře nakupovat a jíst - Veronika Hanzlíková

V e-knihách najdete hodně o:

aditivech alias éčcích

o jejich přírodních i syntetických verzích a jestli tedy škodí nebo ne

nasycených tucích a mastných kyselinách

některé z nich fungují v těle protizánětlivě a jiné naopak zánět v těle podporují

(staro)nových potravinách

jako je pohanka, rakytník, bulgur a další.

Díky těmto dvěma e-knihám:

pochopíte, co je to kvalitní jídlo

z čeho můžete vařit i jaké jídlo si dát v restauraci

jak si správně vybrat chutné a přitom zdravé a kvalitní potraviny

získáte informace a tipy, které snadno použijete při nákupech i přímo ve své kuchyni

E-knihy nejsou o poučkách, zákazech ani příkazech ve stravě, stejně jako o jídelníčcích, kaloriích a dietách.

Zjistěte, které potraviny můžete bez obav jíst, a kterým se obloukem vyhnout!

E-kniha 5 rad, jak chytře nakupovat a jíst

Kratší e-kniha (40 stran A4) o tom, jak se vyznat v potravinách

Základní přehled s pohádkou o tom, jak vitamín C k ošklivému názvu E300 přišel, nebo o tom, že sádlo je machr a proč je škoda ho posílat do věčných lovišť.

V hodnotě 190 Kč.

E-book 5 rad jak chytře nakupovat a jíst - Veronika Hanzlíková

E-kniha 10 klíčů k tajemství potravin

Podrobnější e-kniha (104 stran A4), která je rozdělená na dvě části. 

V první části najdete jednoduše a jasně vysvětlené základy i podstatné informace o:

vodě a její kvalitě (jestli vodu filtrovat a zda tedy raději pít filtrovanou, z PET lahví nebo kohoutkovou)

masu, mléčných výrobcích, luštěninách a zdrojích bílkovin

cukrech, škrobech i vláknině

tucích, margarínech a olejích aneb jaké a jak je používat ve své kuchyni

stravě podle ročních období a jak jíst zdravě a smysluplně i bez nejrůznějších diet

Ve druhé části se seznámíte s podrobnostmi k tématům jako jsou aditiva, GMO a dokonce i více o prospěšných či naopak zdraví škodlivých plísních a mikroorganismech. Dozvíte se informace o zajímavých a ne úplně obvyklých potravinách jako je třeba quinoa, seitan nebo tofu.

V hodnotě 354 Kč.

Cena za obě e-knihy

190 + 354 = 544 Kč

490 Kč

Pro platbu v eurech mi napište.

Díky moc za zajímavý, pečlivě uspořádaný, vyvážený a informacemi nabitý e-book. Určitě zaujme ty, kteří se zajímají o to, co jedí a nakupují. Čtenář se dozví, jakou balenou vodu kupovat a jakou raději ne, pokud ji nutně potřebuje. Že není máslo jako máslo. Že mléko a maso nemusejí být jediné zdroje důležitých prvků ve výživě. Kolik „dobrot“ se skrývá v pamlscích, které nabízejí velké nákupní řetězce i malé krámky, někdy pod označením „tradiční“, které ale moc tradiční nejsou. Zorientuje se v olejích. Nabízí pro a proti GMO potravinám, aby si čtenář mohl udělat vlastní názor atd.

Osobně oceňuji Veroničin přehled, ale i nadhled a nevtíravý styl podání, který nikomu nic nevnucuje, a přesto jasně vyjadřuje její vlastní postoj. Veronika čerpá ze své bohaté životní zkušenosti, která jasně určila její směřování v oblasti „vědomé výživy“.
Lucie Křivinková
Lucie Křivinková
www.luciekrivinkova.cz

K e-knihám dostanete tyto 3 bonusy:

Tabulky aditiv

soupis všech potenciálně nebo prokázaně zdraví škodlivých aditiv

Pracovní sešit

přehled nejdůležitějších a praktických informací do vlastní kuchyně

Receptář Vědomé výživy

soubor receptů pro vaši inspiraci a zdravé stravování

Mohlo by vás zajímat

Ano, má. Nabízím vám totiž ucelený pohled opravdu od základů – čím sladit, co jsou polysacharidy, jaké tuky a oleje používat, co jsou mastné kyseliny a proč ovlivňují pro(ti)zánětlivý stav organismu. Zároveň se dozvíte vše o GMO, bakteriích a plísních v potravinách (kdy nám prospívají a kdy škodí). To jsou znalosti a informace, které v takto celistvé a hlavně čtivé podobě jen tak nenajdete.

Výhodou elektronické je, že jedním proklikem snadno najdete původní zdroj mé inspirace a informací. Takže si úsudek uděláte sami, navíc můžete objevit další zajímavosti a nemusíte běhat po knihovnách nebo hledat a kupovat další knihy.

Tyto knihy nejsou o výživových směrech, ale o tom, co jíme, z pohledu kvality a našeho zdraví. Současně jsou tak akorát jednoduché i odborné, aby pokryly vše o jídle i souvisejících tématech.

Při psaní jsem objevila mnohé zajímavosti, kterými jsem e-knihy okořenila. Především 10 klíčů k tajemství potravin – například, že rostlinka stévie se kdysi používala jako antikoncepce, nebo že existuje zombie máslo.

Ano, je to možné. Pokud chcete platit v eurech, napište mi na e-mail info@veronikahanzlikova.cz a domluvíme se.

Máte dotaz? Něco nefunguje nebo vám není jasné? Napište mi na info@veronikahanzlikova.cz.

Jsem tu pro vás.

Veronika Hanzlíková, mentorka na cestě za pohodou v životě a jídle