I potraviny mají svoje příběhy aneb pohoda jazz v jídle

Musím se vám k něčemu přiznat. Když jsem šla na Hithit.cz se svojí první tištěnou knihou Příběhy českých superpotravin, nečekala jsem, že mě to bude totálně psychicky rozkládat. Jen jsem si prostě chtěla splnit sen vydat tištěnou knížku a vám přinést milé čtení, které vás bude bavit a inspirovat…

  • že začnete konečně i ty lněné semínka a olej z nich používat u sebe doma,
  • na jaře šoupnete řeřichu na okno a pak na chleba se sádlem,
  • v létě si vychutnáte borůvky a maliny s tím, že budete vědět, jak vám pomáhají se zdravím.

Nebo si upečete v zimě hrušky na másle se skořicí a vyzkoušíte, jak voňavé a skvělé může být doma připravené ghí z čerstvého másla.

Prostě taková pohoda jazz v jídle ;-)

A tak jsem se srdcem na dlani šla s projektem ven a teď mi chodí mnoho rad, co jsem měla nebo mám udělat líp… a já mám hlavu v pejru, co všechno ještě musím zvládnout, abych skutečně mohla tu knížku vydat.

Knížku, kterou jsem pro vás psala s láskou a taky touhou, abyste i vy věděli:

  • na co si dát u těch našich českých superpotravin jako je med, dýně, houby, šípky, cibule aj. pozor (on je sice i česnek superpotravinou, ale tři stroužky denně taky nejsou pro zdraví moc fajn),
  • jaké potraviny vašemu zdraví prospívají a jaké naopak škodí – ale přitom, aby vás to bavilo.

Protože… většina z nás (včetně mé maličkosti) nepotřebuje ve svém volném čase číst odborné texty a učit se je nazpaměť. Zvlášť když nás čtení může bavit, dovolí nám zasnít se nebo skrze písmenka užít nějaké to dobrodružství.

A o tom všem je tahle knížka…

Knížka vonící příběhy a láskou…

… k našemu domovu a potravinám, které nám tu rostou nebo se dají vypěstovat a pořídit od našich včelařů, mlékařů nebo farmářů.

Knížka vonící už zdálky recepty s láskou připravenými a přitom jednoduchými, že je zvládnou i méně zdatní kuchaři.

Navíc okořeněná i pohledem tradiční čínské medicíny (pro někoho možná nelogicky, ale pro mě logicky a důvody vysvětluju v knize), jejíž pohledy krásně doplňují a taky vysvětlují zkušenosti našich předků.  A mně na tom baví, jak tyhle dva pohledy do sebe jednoduše zapadají a vůbec se nebijí s našimi středoevropskými zkušenostmi a prožíváním ročních období.

Do knížky jsem pro vás vybrala ze všech možných pohledů (i z toho klasického západního) to nejzásadnější, přidala svoje osobní příběhy a zkušenosti a taky  „když jídlo mluví“.

Když jídlo mluví…

… jsou nevšední informace o barvách, tepelných účincích i samotných potravinách bez nutnosti znát obsahy živin, minerálů a vitamínů. Díky nim pochopíte, že potraviny a jídlo nejsou jen energie v podobě živin, minerálů a vitamínů, ale taky energie v podobě uzemnění, agresivity, síly nebo naopak moudrosti, klidu a lásky.

A tak budu moc ráda, když mě i knížku podpoříte a tady si na webu Hithit.cz teď vyberete knížku pro sebe i s jednou z mnoha chutných odměn, které jsem pro vás připravila.

No a je ještě něco pro ty, kteří portál Hithit neznají:

Co je Hithit.cz a proč tam mám knížku?

Hithit.cz je tzv. crowdfundingový portál, kde se vybírají dopředu peníze výměnou za tzv. odměny na konkrétní projekt. Díky tomu autor projektu získá prostředky na to, aby mohl svůj nápad zrealizovat.

Takže přímo u mě to znamená, že vy si vyberete jako odměnu moji knížku a ideálně ještě moji výživovou podporu v podobě konzultace/koučinku, nebo třeba tři knížky za jedno poštovné s mým osobním věnováním a díky tomu já budu mít prostředky na to knížku úplně dokončit, zaplatit její tisk a nejpozději v září ji budete mít i vy doma.

  • Nic neriskujete, protože když se cílová částka nevysbírá, Hithit.cz vám vrátí peníze a když se vysbírá, jsem právně zodpovědná vám tu knihu a vaše odměny na 100 % dodat. To je fér, že?

Takže ještě jednou… tudy pro knížku Příběhy českých superpotravin na Hithit.cz.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *