Velká prázdninová výzva Kuchařky pro dceru – PRVNÍ DEN

Zajímali Vás v dětství honby za pokladem a bojovky? Mně ano a tak jsem se rozhodla se připojit do “velké letní (dospělácké) honby za pokladem” Jany Florentýny Zatloukalové alias Kuchařky pro dceru. A tak zde budu v průběhu prázdnin sdílet některé plnění úkolů, které všechny navíc budou souviset s potravinami nebo jídlem :-)

Přiznám se, že bych moc toužila získat hlavní cenu a tou jsou všechny kuchařky a knihy této skvělé blogerky. Sice Kuchařku pro dceru doma mám, ale ty ostatní ne. Navíc zajít si s Florentýnou na kávu, to by bylo ještě zajímavější. Nicméně i druhá a třetí praktická cena jsou super. Takže kdo máte rádi podobné výzvy a zajímavé akce, pojďte do toho se mnou.

Dnešní úkol zněl “udělat si okurkovou masku”. Já jsem to tedy pojala jako možnost si udělat nejen okurkovou masku, ale dát si i skvělý okurkový salát.

Do salátu i na okurkovou masku jsem použila domácí okurky, které pěstuje můj tchán. Takže vlastně můžeme říct bio okurky a bio okurková maska, co víc si přát :-)

A tady je výsledek:

První den velké výzvy

Okurkový salát a okurková maska

Salát jsem připravila z nastrouhané okurky a podle své chuti jsem do něj postupně vmíchala šťávu z půlky citronu, sůl, trošku cukru, balzamikový ocet, pepř a vodu. Takový salát v létě osvěží a díky pepři zase příliš neochladí vnitřní orgány (z pohledu východní medicíny).

A maska? Vyzkoušela jsem ji poprvé v životě a myslím, že si ji občas zopakuji. Ale raději si najdu konkrétní recepty. Já jsem jen smíchala trochu zakysané smetany a nastrouhaných okurek. Výsledek byl chutný, ale klouzavý :-D

Nicméně určitě si ráda takovou pleťovou masku znovu zopakuji, obzvlášť když budu mít zase nějaké domácí okurky ;-) Okurka má totiž výborné hydratační účinky a navíc čistí, stahuje póry a příjemně osvěžuje. Pro dnešek to platilo stoprocentně. Uvidíme, co na to moje pleť bude říkat zítra a další dny :-)

Veronika Hanzlíková
Jsem mladá žena, ale zažila jsem ve svém životě už mnoho bolesti. Po stránce fyzické i psychické. To mě dovedlo k tomu, že pomáhám ostatním nejen v oblasti výživy a toho, co jíst, ale i v oblasti zdravotní prevence. Důležitou kapitolou mé práce je podpora ostatních, kteří mají zažívací obtíže. Především střevním záněty. Učím nás všechny, včetně sama sebe, jak žít a jíst kvalitně v nejrůznějších obdobích života. Jsem autorkou dvou elektronických knih: - 10 klíčů k tajemství potravin>> - 21 příběhů českých superpotravin>> Pro čtenáře z řad osob se střevními záněty jsem připravila příručku a videokurz: - Ulcerózní kolitida a Crohnova choroba - jak žít a jíst kvalitně>> Věnuji se také celostnímu poradenství pro zdravotní prevenci a výživu. Více o mně si přečtěte zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *